zonnepanelen

Zonne energie

zonnepanelen

Een van de bekendste duurzame energiebronnen is zonder twijfel zonne-energie en Electro-Walter, een ambitieus en energiek bedrijf, heeft zich de laatste jaren dan ook gespecialiseerd in het plaatsen en onderhouden van fotovoltaïsche zonnepanelen en zonneboilers.

Deze energiesystemen zijn niet alleen duurzaam, maar ook milieuvriendelijk en rendabel.

Electro-Walter zorgt niet alleen voor de plaatsing en het onderhoud van de zonnepanelen/zonneboilers, maar brengt ook de toekenning van de subsidies in orde en dient de plaatsingsaanvraag in.

Zonne-energie wordt dus dé energiebron van de toekomst en het laten plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen of zonneboilers is gegarandeerd een aanrader, waarbij Electro-Walter u graag met raad en daad bijstaat!

Meer dan ooit kampen we tegenwoordig met een “energieprobleem”: de vraag naar energie wordt groter en de voorraad fossiele brandstoffen slinkt langzaam maar zeker. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het gebruik van duurzame energiebronnen de laatste jaren gestaag toeneemt.

Middelgracht 7
3600 Genk
Tel: 089/303042
GSM: 0495/748588
e-mail: info@zonne-energiek.be

Links

 

VREG

Op de site van de VREG vindt u alle informatie over zonnepanelen die u nodig heeft.

Energiesparen

Heeft u recht op een gemeentepremie, op energiesparen.be vindt u het vast.

Photovoltech

Subsidies en premies

Moeten de modules altijd op het zuiden gericht zijn?

zonnepaneelDe modules halen maximaal rendement als ze naar het zuiden gericht zijn. Het rendement is ongeveer 15-20% procent lager als het systeem naar het oosten of westen gericht is in vergelijking met installatie onder ideale omstandigheden. Omdat het aandeel diffuus licht zo groot is, hoeven de panelen niet pal op het zuiden gericht te staan. Systemen met een oriëntatie tussen ZO en ZW bij een dakhelling van 20 à 60° leveren mooie rendementen op. De ideale opstelling in Vlaanderen in –2° ZO met een helling van 35°.

Zijn er aanpassingen nodig aan mijn woning of elektriciteitsnet?


Nee, de zonnepanelen kunnen op de pannen van uw dak worden geïnstalleerd.
Er zijn geen aanpassingen nodig aan de dakconstructie of elektriciteitsinstallatie. Alleen bij een plat dak is er wel een speciale verzwaarde opstelling nodig, die los op het dak komt te staan.

Waar moet de invertor best staan?

De invertor voor omzetting van gelijkstroom (stroom PV-cellen) naar wisselspanning wordt best zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen geplaatst in een goed verluchte en bereikbare ruimte.Afstand tussen panelen - omvormer +/- 30mAfstand tussen omvormer – tellerkast  +/- 10mVoor de meeste gevallen is dit geen probleem zoniet moeten we de kabelsectie aanpassen.

Plaatsing zonne-panelen op een leiendak

Fotoreportage: Plaatsing van zonnepanelen op een leiendak.

Plaatsing zonne-panelen op een pannedak

Fotoreportage: Plaatsing van zonnepanelen op een pannedak.

Inhoud syndiceren